Caracteristici ale produsului:
- Produs: Aparat pentru vidat alimente;
- Funcție: Pungă pentru vidat;
- Utilizare: Exclusiv pentru vidare;
- Buton oprire;
- Lățimea firului încălzitor: 1,5 mm;
- Lățimea maximă a pungii: 29,5 cm;
- Viteza de vidare: 2,5 L/min;
- Grad de vidare: 430 mmHg (-57 kPa).
Avantajele ambalării în vid:
- Prelungește durata de stocare a alimentelor de aproximativ 3-4 ori;
- Economisește spațiu în frigider;
- Permite ambalarea produselor fragile.
Procedeul Ambalării în Vid pentru Alimente
Ambalarea în vid, sau vacuum, presupune plasarea alimentului într-un ambalaj fabricat dintr-un material impermeabil la gaze și eliminarea aerului din interior cu ajutorul unei pompe de vid. Acest proces previne contactul produselor cu oxigenul, care poate declanșa reacții ce duc la deteriorarea acestora. În absența oxigenului, multiplicarea microorganismelor (bacterii, mucegai) este stopată, întârziind procesul de alterare a alimentelor. Astfel, produsele alimentare sunt păstrate în condiții de siguranță.